Rutgers Hillel Capital & Endowment Campaign
Rutgers Hillel Capital & Endowment Campaign
Menu

Our Project

Elevations-Top

In every loving detail, the new Eva and Arie Halpern Hillel House on the Wilf Family Campus is designed to be a home away from home for Jewish students and a welcoming gathering place for the entire community. Its warm and inviting form was fashioned with the input of students, professional staff, and community leaders, together with leading architects in the field. It is sure to be the jewel of the new campus setting created by the College Avenue Redevelopment Project and one of the finest Jewish buildings on any campus, anywhere.

The welcoming exterior of stone and wood is meant to be an “urban lodge,” inviting students to share the warmth of Hillel within, relax in its significant public spaces, and “chill” on our front porch.

Interiors reflect the home-like atmosphere of Hillel…a front parlour with a fireplace, a dairy kosher cafe open to all, the Legacy Wall dedicated to the memory of Rutgers Hillel Founders Rabbi Julius and Pearl Funk… A beautiful staircase carrying students to the second floor, with its multi-purpose room, Israel Center, cozy lounge, and multiple prayer spaces designed to reflect the full spectrum of Jewish life.

The Marion and Norman Tanzman Dining Room is designed to offer the flexibility of a catering hall, seating up to 400 people for Shabbat dinner, weddings, bar mitzvahs, and other community events.

We invite you to explore our fabulous new home – both virtually and in person!

Exterior Elevation Drawings

Interior Drawings